Je vagina veranderen

Op dezelfde manier waarop je make-up in je gezicht gebruikt, kun je je vagina verfraaien en de dingen die je minder mooi vindt camoufleren. Toch zijn er mensen die uiteindelijk toch besluiten om hun oogleden te corrigeren, hun lippen op te laten spuiten of de rimpels in de hals te laten ‘liften’. De mening over een ooglidcorrectie of een halslift is veel minder uitgesproken dan die over cosmetische chirurgie aan de vagina.  De vraag is of dat terecht is. Is het laten aanpassen van je vagina een vorm van emancipatie (baas over eigen lichaam) of een uiting van onzekerheid over een onrealistisch ideaal?

Niet beknibbelen op je vagina

Wil je graag iets aan je vagina doen dan is het belangrijk dat je je goed laat voorlichten door de specialist over geschikte behandelingen en de risico’s die daaraan verbonden zijn. Onderstaand filmpje geeft een aantal tips en adviezen bij het uitkiezen van de juiste specialist en/of kliniek.

 

In het filmpje zijn de volgende tips gegeven:

  • Neem de tijd en praat erover met mensen die je vertrouwd zodat je zeker weet dat je cosmetische chirurgie aan je vagina wilt.
  • Kies een betrouwbare kliniek waar ze meerdere behandelingen uitvoeren.
    Zo kan het zijn dat je niet het resultaat krijgt wat je graag wilt als je enkel je schaamlippen laat verkleinen. Soms is de clitoriskap namelijk relatief groot waardoor je deze ziet na een schaamlipverkleining. Je kunt dan met een clitoriskapcorrectie de huid wat inkorten zodat deze binnen de schaamlippen valt.
  • Vraag aan de specialist hoe er gehecht wordt.
    Het is belangrijk dat er onderhuids en in meerdere lagen wordt gehecht (intracutaan). Op deze manier ontstaat er een strak resultaat en een heel smal litteken. Het allermooiste resultaat wordt er verkregen als er dubbel gehecht wordt (van het begin naar het einde van de wond en weer terug). Dan onstaat er namelijk maar 1 knoopje en wordt het begin van de hechting vastgezet met het sluitende stukje hechting. Het intracutaan hechten geeft Zo klein en smal dat het na verloop van tijd niet eens meer terug te vinden is.Als er bovenhuids wordt gehecht ontstaat er een onsierlijk kartelrandje. Dit is als de draad over de huid heen loopt of als de huid bovenhuids (geknoopt) wordt gesloten (transcutaan). Hieronder zie je een paar plaatjes ter verduidelijking.

Transcutaan, boven op de huid.

cosmetische chirurgie met transcutane hechting hechting met een lelijk littekencosmetische chirurgie met transcutane hechting hechting met een lelijk litteken

 

 

 

 

 

 

 

 

Intracutaan: onder de huid

cosmetische chirurgie met intracutane hechting hechting met een onzichtbaar litteken

 

  • Zorg dat er een goede nazorg is geregeld en dat de prijs ‘all-in’ is.