Medische behandeling van pijn bij het vrijen

Medische behandeling van pijn bij het vrijen
Onderzoek naar de effectiviteit van botulinetoxine (Botox)

Cosmetisch gynaecoloog Joke Haartsen is werkzaam bij QUOLE Medisch Centrum Waalre. Zij is gespecialiseerd in de behandeling van vaginisme, stressincontinentie en vaginale droogheid dmv laser en esthetische chirurgie. Samen met bekkenfysiotherapeut Van Beuzekom heeft Joke Haartsen onderzoek gedaan naar de behandeling van GPPPS (genitopelviene pijn / penetratie-stoornis) met botulinetoxine.

Continued

Joke behandelt vagina van Marlies met laser

Marlies (37) is moeder van een dochter van 8 en een zoon van 2. Na de bevallingen heeft ze last gekregen van urineverlies. Met name bij sporten en inspanning. Een klacht die veel moeders niet vreemd is.

Marlies heeft zich bij Medisch Centrum Waalre laten behandelen door gynaecoloog Joke Haartsen,

Continued

Complicaties na schaamlipcorrectie?

Tekst en foto door Joke Haartsen (Gynaecoloog, QUOLE Medisch Centrum Waalre)

 

Hoe groot is de kans op een complicatie na een schaamlipcorrectie?
Gelukkig heel klein.

Helaas brengt iedere operatie risico’s met zich mee. Dat geldt dus ook voor een schaamlipcorrectie. Gelukkig is het een relatief eenvoudige ingreep die heel goed onder plaatselijke verdoving uitgevoerd kan worden waardoor de risico’s van een narcose vervallen.

Continued

Urineverlies? Klachtenvrij na behandeling met Femilift.

Door Joke Haartsen (Gynaecoloog, QUOLE Medisch Centrum)

Als gynaecoloog zie ik veel vrouwen met ongewild urineverlies bij inspanning (stressincontinentie). Het gebeurt bij drukverhogende momenten zoals lachen, niezen, hoesten en sporten. Dit is de meest voorkomende vorm van ongewild urineverlies. Het komt regelmatig voor bij jonge vrouwen, met name jonge moeders.

Continued