17 februari 2017
Door Joke Haartsen (Gynaecoloog, QUOLE Medisch Centrum)

Als gynaecoloog zie ik veel vrouwen met ongewild urineverlies bij inspanning (stressincontinentie). Het gebeurt bij drukverhogende momenten zoals lachen, niezen, hoesten en sporten. Dit is de meest voorkomende vorm van ongewild urineverlies. Het komt regelmatig voor bij jonge vrouwen, met name jonge moeders. Maar stressincontinentie kan op alle leeftijden voorkomen.

Klachtenvrij na behandeling met de Femilift
Een van mijn patiënten kwam bij mij in verband met urineverlies bij hardlopen. Ontzettend vervelend en onprettig, vooral omdat ze heel sportief is en door haar klachten hierin beperkt werd.
Ze vond het dan ook vreselijk dat hardlopen eigenlijk niet meer mogelijk was. Fysiotherapie had onvoldoende resultaat en voor een operatie voelde ze niet zo veel.

Na 3 behandelingen met de FemiLift (een vaginale gefractioneerde CO2 laser), is ze nu volledig klachtenvrij. Behandelingen werden uitgevoerd op de polikliniek, duurden slechts enkele minuten en waren pijnloos. De behandelingen vonden om de 4 weken plaats. Na iedere behandeling kon ze haar normale werkzaamheden direct hervatten. Niet alleen kan ze nu weer hardlopen zonder urineverlies, ze vertelde trots dat ze nu zelfs met volle blaas kan trampolinespringen!

Niet-operatieve behandeling en pijnloos
Het grote voordeel van de FemiLift is dat het een niet-operatieve behandeling is. Na de behandeling zijn er geen beperkingen, maar ik raad wel aan om tot 3 dagen erna geen gemeenschap te hebben. De behandeling is over het algemeen pijnloos. Verbetering van het bindweefsel en daardoor van de stevigheid van de vagina, maakt dat 85-90% van de behandelde vrouwen geen ongewild urineverlies meer heeft. De FemiLift is een risicovrije, eenvoudige behandeling, die u weer controle geeft over uw blaas.

Meer informatie over behandeling met de Femilift bij urineverlies.